Blog

Tagliatelle romagnole recept

Penneitalia
2024.12.30 10:56
Tagliatelle romagnole recept

A Tagliatelle romagnole egy ízletes első fogás, amely kiválóan feldobja a vasárnapi ebédeket és különleges alkalmakat. Ennek a receptnek az illata megtölti az egész házat, és ünnep lesz együtt megkóstolni az olasz gasztronómiai hagyomány e finomságát.

A Tagliatelle romagnole egy ízletes első fogás, amely kiválóan feldobja a vasárnapi ebédeket és különleges alkalmakat. Ennek a receptnek az illata megtölti az egész házat, és ünnep lesz együtt megkóstolni az olasz gasztronómiai hagyomány e finomságát. „Lehetsz, ahogy akarsz, de ha nem tudsz leveles tésztát készíteni, nem mész sehova!”: ezt mondják Romagnában a férjhez menni vágyó gyönyörű lányoknak! Igaz, ez a fajta friss tészta ősi hagyományt képvisel, mint értékkel teli.

Annyira értékes hagyomány, hogy valamikor a jó, kézzel készített leveles tészta készítésének ismerete azt jelentette, hogy már volt férjed és anyósod beleegyezése. Mindenesetre ez egy egyszerű recept, amiből sok más is születik: a pappardelle és a maltagliati a példa. Vasárnap tehát a tagliatelle napja: az igazi, amit annyi türelemmel kézzel sodornak, sodrófával... amelyik felvéve olyan vékony, hogy szinte tapinthatatlan. Ne feledje azonban, hogy a tagliatelle is elég sűrű maradhat: ez egy hosszú tésztaforma, amelyet ha finom ragúval, például vaddisznóval fűszerezünk, „dúsabb” állagot igényel.

Hozzávalók: 00 liszt 300 g tojás 3 só 1 csipet marhahús 200 g szalonna 50 g fehér hagyma 1⁄2 sárgarépa 1 zeller 1 vöröses paradicsom 2 evőkanál vörösbor 1 pohár húsleves ízlés szerint Extra szűz olívaolaj ízlés szerint Só ízlés szerint. Bors ízlés szerint Készítmény Romagna tagliatelle

Kezdje az étel elkészítését úgy, hogy a szalonnát egy serpenyőben néhány kanál olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a zöldségekkel elkészített keveréket. Romagna tagliatelle Végül hozzáadjuk a marhahúst, és időnként megforgatva szép barna színig pirítjuk. Romagna tagliatelle A húst megnedvesítjük a borral, hagyjuk elpárologni, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk és egy kevés húslevest. Romagna tagliatelle Hagyja pár órát főni kis lángon, ha szükséges, adjon hozzá még húslevest, és mindig ügyeljen arra, hogy főzés közben keverje meg a ragút. Romagna tagliatelle Közben összegyúrjuk a lisztet a tojással és egy csipet sóval, és addig dolgozzuk, amíg egy elég kemény állagú tésztát nem kapunk. Romagna tagliatelle A tésztát sodrófa segítségével nagyon vékonyra kinyújtjuk, majd kb centiméter széles csíkokra vágjuk. tagliatelle-romagnole A tagliatelle-t bő, sós vízben pár percig főzzük, al dente lecsepegtetjük, és az előzőleg elkészített ragúval ízesítjük, azonnal asztalra tálaljuk.